Известие

Collapse
No announcement yet.

мислех че в този форум има алфисти а не мошеници !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги, несъм съгласен с повечето от мненията ви. Факт е, че колегата е дал доста по-малко от пазарната цена на колата, но пък и продавача не му прави чест факта, че е лъгал за състоянието на колата... Иначе колега не се отчайвай, може да е всичко, от лоша центровка, до духнала гарнитура, като ме съмнява да са сегменти, но това може най-лесно да се провери като се свалят свещите, за да се види дали на някой цилиндър изглеждат по-зле...
    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
      Добре де, купуваш за 2 хиляди лева (примерно, не знам какъв е конкретния случай) кола, на която пазарната и цена за "читав" екземпляр запчова от 5-6 хиляди... И псуваш продавача, че бил измамник...
      Наистина ли толкова си вярваш, че можеш да "излъжеш" пазара (и за 2К да вземеш нещо дето реално струва 6)..? Въпроса е реторичен.
      Ако я е давал за 10К при положение, че вървят по 5 и се окаже, че има проблем, наистина можеш да му теглиш една майна на продавача, ама така съвсем леко не си прав...

Хората които ме познават знаят, че наскоро и аз имах подобно "премеждие" само дето бях от другата страна - продадох кола, за която си мислех аз самия, че е в перфектно състояние и съответно исках цена над "пазарната" за този модел. Когато човека, който я купи с огромното желание и с убедеността, че взима нещо перфектно ми каза, че колата има брутален проблем с двигателя, просто се разбрахме какво аз да платя по ремонта и го направих без грам да се обяснявам (само мислено теглих няколко майни на хората, благодарение на които вярвах, че всичко по колата е 6+). В крайна сметка човека е доволен и не ме е обявил за измамник, въпреки, че в моята ситуация той плати цена над пазарната за колата. И не, не е някой от "Левуново" дето не знае как да ме напсува във форума, а е уважаван наш колега, с който дори станахме приятели покрай случката.

Та всичко това го изписах за да се замисляте евентуално като почнете да псувате и да обиждате някой, който реално ви е виновен единствено с това, че вие самите сте заблудени и си вярвате, че сте по-тарикати от пазара, както вече казах не знам каква е конкретната случка и не е насочено лично към автора на темата.
      Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
      Колеги, несъм съгласен с повечето от мненията ви. Факт е, че колегата е дал доста по-малко от пазарната цена на колата, но пък и продавача не му прави чест факта, че е лъгал за състоянието на колата...
      А ти убеден ли си, че примерно аз и ти влагаме точно едно и също значение в изречението "Колата е перфектна!"..?
      А дали и двамата с теб ще придадем еднаква тежест на всяка дума в изречението "Колата е повече от перфектна за тези пари!"..?

Знаеш ли колко коли съм виждал, които според собственика има са "Перфектни!!!" а за мен са кенефи, в които даже не бих се качил да се возя (включително и "форумни")..?
      Защото доколкото разбирам от темата, цялата работа е станала на две-на три...
      В никакъв случай не защитавам продавача, но просто границата е доста тънка и лично според мен не е правилно да се взема страна в "спора"...

В моя случай просто бях изписал 3 тома описания точно какво и от кого е правено по колата на човека, който я купи и той вследствие на това той остана с моето убеждение, че всичко по нея е "чук". Както вече писах, оказа се тоталка и се наложи да се бръкнем за още пари... Купувача можеше и да не ми повярва, защото естествено "по приятелски" нямах никакъв документ от (т.н.) сервизи, които бяха правили нещо по нея, но след като се видяхме с човека, той прецени (за което евала), че не го лъжа и в крайна сметка всичко е точно (с маловажното изключение което вече споменах).
      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:18.

Comment

Значи не очаквах за тези пари да взема кола която всичко да и е наред.Пича казва "външни забележки,проблемен abs,спукано чело стъкло,хлопаща предница" но за други проблеми НИЩО.А и при загарят двигател нищо не разбрах,надявам се скоро да си влезе в skaipa та да поговорим !
        alfa 166 2.0 ts 155

Comment

Първоначално публикувано от milcho1976 Покажи съобщение
          Значи не очаквах за тези пари да взема кола която всичко да и е наред.Пича казва "външни забележки,проблемен abs,спукано чело стъкло,хлопаща предница" но за други проблеми НИЩО.А и при загарят двигател нищо не разбрах,надявам се скоро да си влезе в skaipa та да поговорим !
          Няма какво да говорите, по-добре отиди да ти направят грамотна диагностика, да си изясниш истинското състояние на колата и си прецени - в обява "на части" или си направи план за възстановяване. Щото както разправяш - външни забележки, разтропано окачване, и мотор за ремонт се оказва, че си купил доста скъп салон - дано поне е кожен.
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Working...
          X